Λεβάντε

Μάνσελ Φίλιπ

    Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ | Ημ/νία Έκδοσης: 12/12/2012 | ISBN: 978-960-410-674-5  | Κωδικός: 0041 | Σελίδες: 520 |

  • Τιμή: €28.00
(14 ψήφοι)

Το Λεβάντε είναι η ιστορία τριών πόλεων, της Σμύρνης, της Αλεξάνδρειας και της Βηρυτού όταν ήταν παράθυρα στον κόσμο, τόποι απόδρασης από εθνικισμούς και παραδόσεις, κέντρα πλούτου, διασκέδασης κι ελευθερίας.  Χρησιμοποιώντας ανέκδοτα οικογενειακά έγγραφα, ο αναγνωρισμένος ιστορικός Φίλιπ Μάνσελ περιγράφει την πολύχρωμη, αντιφατική ιστορία τους από την αρχή της γαλλικής συμμαχίας με την Οθωμανική αυτοκρατορία τον 16ο αιώνα ως την παρακμή τους στα μέσα του 20ου αιώνα όταν η Σμύρνη κάηκε, η Αλεξάνδρεια αιγυπτιοποιήθηκε και η Βηρυτός κατακερματίστηκε από εμφύλιους πολέμους.

 

Με μεγάλη δυσκολία άφηνα από τα χέρια μου αυτό το εξαίσιο βιβλίο με τη γλαφυρή αφήγηση, την τεκμηριωμένη ανάλυση, τ’ αστραφτερά του ανέκδοτα και τους αλησμόνητους ήρωες της παρακμής, του κοσμοπολιτισμού και της αγριότητας.

Financial Times

Ένας εξαιρετικά απολαυστικός και λεπτοδουλεμένος απολογισμός τριών μεγάλων μεσογειακών λιμανιών. [Ο Μάνσελ έχει]  οξυδερκή ματιά για τις λεπτομέρειες και βαθιά κατανόηση για τις δυσκολίες των παραδοσιακών αυτοκρατοριών και κοινωνιών.

Economist

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

www.naftemporiki.gr

Το Βήμα της Κυριακής

www.diavasame.gr

Μάνσελ Φίλιπ

O Φίλιπ Μάνσελ (Philip Mansel) είναι ιστορικός με ειδίκευση στη γαλλική ιστορία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έχει γράψει για την Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι του 19ου αιώνα, καθώς και βιογραφίες. Συνεργάζεται με τα έντυπα Art Newspaper, Times Literary Supplement και The Spectator. Το Λεβάντε γράφτηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής...  Περισσότερα >>

bla