Οιδίπους σέντερ μπακ

Καμάρας Κωνσταντίνος

    Ημ/νία Έκδοσης: 04/12/2003 | ISBN: 960-410-318-0 | Κωδικός: 0515 | Σελίδες: 484 |

  • Τιμή: €11.00
  • Weight: 0.6389 kg
(0 ψήφοι)

Το Οιδίπους σέντερ μπακ, ένα γλαφυρό αφήγημα με χιούμορ, καυστική ειρωνεία αλλά και συγκίνηση, δεν είναι ένα βιβλίο για τη σχέση του συγγραφέα με τον πατέρα του, τον θρυλικό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Ούτε είναι ένα βιβλίο για τον Παναθηναϊκό - ακόμη και Ολυμπιακοί μπορούν να το διαβάσουν. ΄Ισως δεν είναι καν ένα βιβλίο για το ποδόσφαιρο.

Είναι ένα βιβλίο για την ψύχωση. Πολλοί θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους ή το διπλανό τους. Πολλές, το σύντροφό τους. Το φαινόμενο είναι αρκετά διαδεδομένο οπότε ας το δούμε με λίγο χιούμορ.....«Το βιβλίο μιλάει για τον "οπαδισμό"», αναφέρει ο συγγραφέας, «για τη "γηπεδική εμπειρία"; και το "υγιέστατα παντελώς άρρωστο" πάθος για την μπάλα, μέσα από την ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου».Τώρα και το υστερόγραφο του βιβλίου, μόνο σε ηλεκτρονική μορφή
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sport.gr/oidipous.html και τυπώστε δωρεάν τo υστερόγραφο του βιβλίου Οιδίπους σέντερ μπακ, με τίτλο «Η ζωή στο ενενηνταφεύγα» και εμπνευσμένο από το «Έπος της Πορτογαλίας» (Euro 2004).

«Εάν αποδεχθούμε πλήρως τον θρίαμβο, εάν εσωτερικεύσουμε εντελώς το Έπος της Πορτογαλίας, κινδυνεύουμε, έχοντας ζήσει το Απόλυτο Ζενίθ, να νιώσουμε πως έχουμε κλείσει ως φίλαθλοι», λέει ο Κωνσταντίνος Καμάρας. «Πρέπει συνεπώς [...] να βάλουμε πλώρη για άλλο μέγιστο όνειρο, να επανορίσουμε την Νιρβάνα -λόγου χάρη, η Ελλάδα Πρωταθλήτρια Κόσμου. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση μας καταδικάζει σε αίσθηση οριστικής παρακμής, σε συμπλέγματα χαμένων παραδείσων, σε διαρκή μιζέρια και μας κάνει να νιώθουμε πως η ζωή είναι πίσω μας και ό,τι βιώνουμε είναι αργός θάνατος».

Καμάρας Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Καμάρας γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Μέχρι τα εικοσικάτι του ήταν macho και πολλά βαρύς. Μέχρι τα τριαντακάτι του ήταν "ψιλοφαλλοκρατάκος". Σήμερα πλέον, στα σαραντακάτι του, συνειδητοποιεί πως ο άντρας είναι το δήθεν ισχυρό, αλλά στ' αλήθεια τόσο ευάλωτο φύλο.  Από τις εκδόσεις...  Περισσότερα >>

bla