Λουλούδι της ερήμου

Ντίρι Γουόρις - Μίλλερ Καθλήν

    Μετάφραση: Ευθυμίου Μάρα | Ημ/νία Έκδοσης: 25/05/1999 | ISBN: 960-410-102-1 | Κωδικός: 0279 | Σελίδες: 344 |

  • Τιμή: €14.21
  • Weight: 0.4541 kg
(9 ψήφοι)

«Η ιστορία της Γουόρις είναι ιστορία αξιοθαύμαστου θάρρους. Από τις ερήμους της Σομαλίας στον κόσμο της υψηλής μόδας, αγωνίζεται ενάντια στην καταπίεση και βγαίνει πραγματική πρωταθλήτρια. Είναι η πιο όμορφη πηγή έμπνευσης για όλους».

΄Ελτον Τζον

 Η Γουόρις Ντίρι, γόνος μιας παραδοσιακής σομαλικής οικογένειας νομάδων, που πίστευαν σε αρχαϊκά έθιμα όπως ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων και ο γάμος ανάμεσα σε κοριτσάκια προεφηβικής ηλικίας και σε ηλικιωμένους άντρες, το έσκασε από την καταπιεστική ζωή της στην αφρικανική έρημο, όταν ήταν μόλις δεκατριών χρονών, αγράμματη και πάμπτωχη, χωρίς τίποτα δικό της εκτός από ένα κουρελιασμένο σάλι.

Η νεαρή Γουόρις αντιμετώπισε την εκμετάλλευση, την απόπειρα βιασμού και την ωμή βία, και με επίμονο αγώνα, κατόρθωσε να φτάσει στο μακρινό Λονδίνο, όπου δούλεψε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του πρέσβη θείου της. Εκεί, ενώ πάσχιζε να μάθει ανάγνωση και γραφή, η εντυπωσιακή ομορφιά της τράβηξε την προσοχή ενός φωτογράφου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει σύντομα μια καριέρα στο μόντελινγκ, που την οδήγησε τελικά στη Νέα Υόρκη και στη διεθνή φήμη.

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της, Λουλούδι της ερήμου, προσφέρει μια ακαταμάχητη, σε πρώτο πρόσωπο αφήγηση της δραματικής και διδακτικής της οδύσσειας. Είναι ένα ζωντανό πανόραμα της απλής, συχνά σκληρής ζωής των νομαδικών φυλών της Σομαλίας, αλλά και μια φλογερή, πειστική έκκληση για δράση από μια εύγλωττη κι ελκυστική υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ξέρει από προσωπική πείρα αυτό το θέμα.

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τα Νέα/Βιβλιοδρόμιο

 

Σχετικά video

Ντίρι Γουόρις - Μίλλερ Καθλήν

Η Γουόρις Ντίρι (Waris Dirie) σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας μια καταπληκτική διπλή καριέρα: του τοπ μόντελ, με πρόσωπο γνωστό σε όλο τον κόσμο, και της Ειδικής Πρέσβειρας του Ταμείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (United Nations Population Fund) για την Κατάργηση του Ακρωτηριασμού...  Περισσότερα >>

bla