Το κομψό σύμπαν

Γκριν Μπράιαν

    Μετάφραση: Τσιαντούλας Τάσος | Ημ/νία Έκδοσης: 13/09/2004 | ISBN: 960-410-340-9 | Κωδικός: 0466 | Σελίδες: 632 |

  • Τιμή: €24.35
  • Weight: 0.8342 kg
(5 ψήφοι)

Σ' αυτό το απολαυστικό βιβλίο ο Μπράιαν Γκριν, ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της θεωρίας χορδών, αφηγείται τις προσπάθειες, τις χαρές και τις απογοητεύσεις όσων επιστημόνων αναζητούν την τελική θεωρία που θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους νόμους του μεγάλου (γενική σχετικότητα) και τους νόμους του μικρού (κβαντομηχανική).

Όταν οι φυσικοί χρησιμοποιούν τη θεωρία χορδών για να απαντήσουν σε μερικά από τα πιο βαθυστόχαστα ερωτήματα όλων των εποχών, έρχονται στο προσκήνιο συγκλονιστικές κι επαναστατικές ιδέες. Νέες διαστάσεις κρυμμένες στο χωρικό ιστό, μαύρες τρύπες, ρήξεις και οπές στο χωροχρονικό συνεχές, εναλλαγή γιγάντιων και μικροσκοπικών συμπάντων παρουσιάζονται εδώ με απλότητα και σαφήνεια και μας δείχνουν πώς λειτουργεί το σύμπαν.

Λένε πως το σημαντικό στην έρευνα δεν είναι ότι σου αποκαλύπτει καινούργιους κόσμους αλλά ότι σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Όσοι αναγνώστες δουν το σύμπαν μέσ' από το πρίσμα της θεωρίας χορδών, θα βρεθούν μπροστά σ' ένα ανεπανάληπτο θέαμα που κόβει την ανάσα.

Το Κομψό σύμπαν παρέμεινε επί εβδομάδες στη λίστα των best sellers της εφημερίδας «The New York Times», ήταν υποψήφιο για το Πούλιτζερ του 2000, και κέρδισε το βραβείο Aventis της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας, που δίνεται ετησίως στο καλύτερο εκλαϊκευμένο επιστημονικό έργο στην αγγλική γλώσσα.

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Eyrie.com

Γκριν Μπράιαν

Ο Μπράιαν Γκριν (Brian Greene) αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Προσελήφθη στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ το 1990, έγινε καθηγητής το 1995 και το 1996 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου διδάσκει φυσική...  Περισσότερα >>

bla