Δαρβινισμός και η ιστορία του έως τις μέρες μας

Κριμπάς Κώστας Β.

    Ημ/νία Έκδοσης: 13/10/2009 | ISBN: 978-960-410-577-9 | Κωδικός: 0769 | Σελίδες: 936 |

  • Τιμή: €44.63
  • Weight: 1.2355 kg
(0 ψήφοι)

Ο ερευνητής της θεωρίας της εξέλιξης Κώστας Κριμπάς, πανεπιστημιακός καθηγητής και Ακαδημαϊκός, με το βιβλίο αυτό καταθέτει το έργο μιας ολόκληρης ζωής.

Είναι ένα έργο συνθετικό που παρακολουθεί την ιστορία του δαρβινισμού. Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει όλες τις ιδέες, τις θεωρίες και τα εμπειρικά ευρήματα που συνόδευσαν τη θεωρία της εξέλιξης από τη μεγάλη έκρηξη της γέννησής της έως σήμερα.

Η θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου, του οποίου φέτος εορτάζονται τα διακόσια χρόνια από τη γέννησή του, δεν άλλαξε μόνον τα δεδομένα της βιολογίας. Επηρέασε το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης και διείσδυσε σε τομείς όπως η κοινωνιολογία, η ηθική, η αισθητική, η ψυχολογία, η γνωσιολογία, ακόμη και η λογοτεχνική κριτική. Οικοδόμησε μια καινούργια αντίληψη για τον άνθρωπο και είναι ίσως αυτή η δυναμική της που προκάλεσε τόσο βίαιες αντιστάσεις και αντιδράσεις, στην καταγραφή των οποίων ο Κώστας Κριμπάς αφιερώνει ένα σημαντικό τμήμα του έργου του.

Επιστημονικά έγκυρο, είναι ένα κείμενο το οποίο επιτρέπει στον κάθε αναγνώστη να γνωριστεί με την ιστορία μιας περιπέτειας που λειτούργησε καταλυτικά στη συνείδηση του πολιτισμού μας.

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Book Press

Τα Νέα/Βιβλιοδρόμιο

Το Βήμα

Κριμπάς Κώστας Β.

Ο Κώστας Κριμπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932. Σπούδασε ζωολογία και βοτανική στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, γενετική στη Σορβόνη, πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε ερευνητικά μεταδιδακτορικά στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, στην εξελικτική γε­νετική...  Περισσότερα >>

bla